5 coses que ens funcionen per la tornada a l’escola/ 5 cosas que nos funcionan para la vuelta al cole

Avui dia de tornada a l’escola, quins nervis! Fa un parell de dies la Roser de P’tit gat ens va fer quatre propostes per començar amb bon peu el curs i m’he animat a compartir alguns trucs (potser molt obvis) del que ens va bé a nosaltres perquè el dia a dia s’encarrili.

Molt bon inici de curs a tots els petits i les petites, i als pares i mares! J

  1. Pautar les tasques del matí i anar puntuals. No anar amb presses però tampoc tenir molt de temps lliure, perquè sinó s’anima a jugar amb els ninos, els clics, la botigueta, etc. i ja ni se’n recorda que toca anar a l’escola.
  2.  Repartir-nos les feines entre els pares. Jo acostumo a acompanyar-la mentre es vesteix, es renta la cara i es prepara, i el pare prepara l’esmorzar. Un la porta al matí a l’escola i l’altre la recull.
  3. Facilitar l’autonomia (i, si cal, insistir-hi). De la mateixa manera que ho tenen a l’escola, ens va molt bé tenir penjadors a la mida de la petitona perquè només entrar hi deixi la jaqueta. O una cadireta petita per canviar-se les sabates, que estan en un prestatge que hi pot arribar. D’altres coses ja és més difícil, com la pica de rentar mans, tot i que es poden buscar petits pedaços, com un tamboret amb escalons.
  4. Tenir a la vista la roba de la setmana. Els nens creixen ben ràpid i cada cop volen anar prenent més decisions (fet que va lligat amb l’autonomia) però passar-se el matí raonant perquè cal posar màniga curta enlloc de llarga o pantalons enlloc d’un vestit de tires pot fer perdre els nervis a qualsevol. Una opció és acotar una selecció i deixar-los triar dins d’aquest marge. Enguany provaré de seleccionar cinc samarretes i cinc pantalons, o alguna cosa més, i que cada dia vagi triant el que es vol posar dins d’aquestes peces, enlloc de triar de TOT l’armari. Veurem com va!
  5. Planificar setmanalment els àpats. Aquest és el punt que més m’agrada i més vaig posar en pràctica durant el curs. Consisteix en asseure’s 10 minuts el diumenge al vespre i, amb el menú de l’escola davant, anar planificant els àpats de la setmana. Un avantatge clar és que evitem repetir plats entre el dinar i el sopar, ens permet fer una llista de la compra més realista, però també que ja no cal que ens avisi la nostra veueta a mitja tarda exclamant: “i avui, què faré per sopar?!”. Només s’ha de ser una mica previsor, anar veient què toca per menjar i treure el que necessitem del congelador o del rebost.

En el nostre cas, ja que per dinar sovint mengen carn o peix a l’escola, aprofitem  perquè el sopar sigui sense proteïna animal, però això ja va a gust del consumidor.

I vosaltres, quins trucs teniu per fer més fàcil la tornada a l’escola?

En la darrera entrada us ensenyava diverses combinacions de teles amb les que volia fer pitets, aquí en tinc un d’enllestit i amb model!
Encara no he pogut cosir els altres, la màquina de cosir se m’ha espatllat i l’hauré de portar a arreglar…podré viure sense ella?!

pitet teles liles Petit taller de costura

Hoy es día de regreso a la escuela, ¡qué nervios! Hace un par de días Roser de P’tit gat nos hizo cuatro propuestas para empezar con buen pie el curso y me he animado a compartir algunos trucos (quizás muy obvios) de lo que nos va bien a nosotros para que funcione el día a día.

¡Muy buen inicio de curso a todos los pequeñ@s y los padres y madres! J

  1. Pautar las tareas de la mañana e ir puntuales. No ir con prisas pero tampoco con mucho tiempo libre, porque sino se anima a jugar con los muñecos, los clics, la tienda, etc. y ya ni se acuerda que tiene que ir a la escuela.

  2. Repartir roles entre los padres. Yo suelo acompañarla mientras se viste, se lava la cara y se prepara, y el padre prepara el desayuno. Uno la lleva por la mañana a la escuela y el otro la recoge.

  3. Facilitar la autonomía (y, si es necesario, insistir). Del mismo modo que lo tienen en la escuela, nos va muy bien tener perchas al alcanze de la pequeñita para que al entrar deje la chaqueta. O una sillita pequeña para cambiarse los zapatos, que están en un estante al que puede llegar. Otras cosas ya es más difícil, como llegar al lavamanos, aunque se pueden buscar pequeños parches, como un taburete con peldaños.

  4. Tener a la vista la ropa de la semana. Los niños crecen bien rápido y cada vez quieren ir tomando más decisiones (que va ligado con la autonomía) pero pasarse la mañana razonando porque hay que poner manga corta en vez de larga o pantalones en lugar de un vestido de tiras puede hacer perder los nervios a cualquiera. Una opción es acotar una selección y dejarles elegir dentro de ese margen. Este año intentaré seleccionar cinco camisetas y cinco pantalones, o algo más, y que cada día vaya eligiendo lo que se quiere poner dentro de estas piezas, en lugar de elegir de TODO el armario. ¡Veremos como va!

  5. Planificar semanalmente las comidas. Este es el punto que más me gusta y más puse en práctica durante el curso. Consiste en sentarse 10 minutos el domingo por la noche y, con el menú de la escuela delante, ir planificando las comidas de la semana. Una ventaja clara es que evitamos repetir platos entre el almuerzo y la cena, nos permite hacer una lista de la compra más realista, pero también que ya no es necesario que nos avise nuestra vocecita interior a media tarde exclamando: “y hoy, qué haré para cena ?! “. Sólo hay que ser un poco previsor, ir viendo qué toca para comer y sacar lo que necesitamos del congelador o la despensa.

En nuestro caso, ya que para comer a menudo comen carne o pescado a la escuela, aprovechamos para que la cena sea sin proteína animal, pero eso ya va a gusto del consumidor.

Y vosotras, ¿qué trucos tienéis para hacer más fácil la vuelta al cole?

En la última entrada os enseñaba varias combinaciones de telas con las que quería hacer baberos, ¡aquí tengo uno de listo y con modelo!
Todavía no he podido coser los demás, la máquina de coser se me ha estropeado y la tendré que llevar a arreglar … ¡¿podré vivir sin ella?!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: