La nostra experiència amb els portanadons/ Nuestra experiencia con el porteo

Recentment m’han fet diverses preguntes sobre motxilles, fulards i portanadons, i he pensat d’aprofitar per fer una entrada al blog per explicar la nostra experiència. Cal avisar que això no és un reportatge publicitari, no recomanem cap marca, simplement és COMPARTIR LA PRÒPIA EXPERIÈNCIA del que hem provat i com ens ha anat. Cadascú que faci el que cregui convenient i li sigui més còmode.

Recientemente me han hecho varias preguntas sobre mochilas, fulares y portabebés, y he pensado aprovecharlo para hacer una entrada en el blog para explicar nuestra experiencia. Esto no es un reportaje publicitario, no recomendamos ninguna marca, simplemente es COMPARTIR LA PROPIA EXPERIENCIA de lo que hemos probado y como nos ha ido. Cada uno que haga lo que crea conveniente y le sea más cómodo.

Hi ha diversos motius per portar els nadons a sobre -i no al cotxet-, i cadascú té la seva: comoditat, més moviments, tenir les mans lliures, bressolar l’infant, per anar per llocs transitats, per proximitat amb el nadó, etc. Podeu veure alguns articles que parlen sobre portar el nadó a sobre i el vincle afectiu a Crianza Natural a http://www.crianzanatural.com/art/ixg4.html.

Hay varios motivos para llevar a los bebés a sobre-y no en el cochecito-, y cada uno tiene su: comodidad, más movimientos, tener las manos libres, mecer al niño, para ir por sitios transitados, por proximidad con el bebé, etc. Puede ver algunos artículos que hablan sobre llevar el bebé encima y el vínculo afectivo a Crianza Natural en http://www.crianzanatural.com/art/ixg4.html.

Els portanadons que nosaltres hem provat:

Los portabebés que nosotros hemos probado:

Entre els 2 i 4 mesos, MOTXILLA. És la clàssica motxilla que es poden trobar a les botigues de puericultura, per no dir noms. Tot i que pots portar la criatura mirant endavant, mai l’hi vam posar, a Internet podeu llegir articles que expliquen perquè, com aquest http://www.crianzanatural.com/art/art97.html.

Entre los 2 y 4 meses, MOCHILA. Es la clásica mochila que se pueden encontrar en las tiendas de puericultura, por no decir nombres. Aunque puedes llevar la criatura mirando adelante, nunca se lo pusimos, en Internet se puede leer artículos que explican porque, como este http://www.crianzanatural.com/art/art97.html.

fulard elastic Petit taller de costuraEntre els 4 i 6 mesos, FULARD ELÀSTIC. Tot i les reticències inicials a portar un nadó amb una tela que no té cap fixació ni nus -i a més és elàstica!-, ens vam animar a provar un fulard elàstic. I va ser genial! Quedava molt recollida, molt ben agafada i era molt pràctic per fer coses per casa o sortir a passejar. L’inconvenient? Que va arribar l’estiu i començàvem a suar les dues!
Es recomana que el fulard sigui elàstic quan són nadons petits, a mida que van creixent es pot fer servir un fulard no elàstic, però nosaltres no l’hem provat.

Entre los 4 y 6 meses, fular elástico. A pesar de las reticencias iniciales a llevar un bebé con una tela que no tiene ninguna fijación ni nudos-y además es elástica! -, nos animaron a probar un fular elástico. Y fue genial! Quedaba muy recogida, muy bien cogida y era muy práctico para hacer cosas por casa o salir a pasear. El inconveniente? Que llegó el verano y empezábamos a sudar las dos!
Se recomienda que el fular sea elástico cuando son bebés pequeños, a medida que van creciendo se puede usar un fular no elástico, pero nosotros no lo hemos probado.

SAMSUNGA partir dels 6 mesos i fins l’actualitat, MOTXILLA ERGONÒMICA. Sense que sembli patrocinat (perquè no ho és, i perquè són motxilles cares), va ser la millor compra per portar la petitona. S’adapta a la postura dels nadons, queda ben fixat, és ràpid de posar i treure gràcies als tancaments, i reparteix bé el pes.

Fins i tot ara, amb 16 mesos, la motxilla és imprescindible per ajudar a agafar el son. I molt pràctica per no acabar amb mal de braços i espatlles.  Tot s’ha de dir, si una criatura pesa 10 kg, un portanadons t’ajudarà a repartir el pes, però no farà que sigui més lleugera! 🙂

A partir de los 6 meses y hasta la actualidad, mochila ergonómica. Sin que parezca patrocinado (porque no lo es, y porque son mochilas caras), fue la mejor compra para llevar la pequeña. Se adapta a la postura de los bebés, queda bien fijado, es rápido de poner y quitar gracias a los cierres, y reparte bien el peso.
Incluso ahora, con 16 meses, la mochila es imprescindible para ayudar a conciliar el sueño. Y muy práctica para no terminar con dolor de brazos y hombros. Todo hay que decirlo, si una criatura pesa 10 kg, un portabebés te ayudará a repartir el peso, pero no hará que sea más ligera! 🙂

Bandolera general Petit taller de costuraA partir dels 12 mesos, BANDOLERA. És útil per casos puntuals, per exemple anar al supermercat, o per quan les criatures caminen però es cansen sovint. És lleuger, es pot portar al bolso, i reparteix prou bé el pes. No és gaire recomanable per estones molt llargues, ja que posa tot el pes a un costat.
Podeu veure la que vam fer i els passos per fer-ne una a https://petittallerdecostura.wordpress.com/2013/02/13/bandolera-acabada-bandolera-terminada/
També hi ha l’opció d’una bandolera amb farcit, com tipus mongeta, però nosaltres la vam fer servir poc.

A partir de los 12 meses, BANDOLERA. Es útil para casos puntuales, por ejemplo ir al supermercado, o para cuando las criaturas caminan pero se cansan a menudo. Es ligero, se puede llevar en el bolso, y reparte bastante bien el peso. No es muy recomendable para ratos muy largos, ya que pone todo el peso a un lado.
Puede ver la que hicimos y los pasos para hacer una a https://petittallerdecostura.wordpress.com/2013/02/13/bandolera-acabada-bandolera-terminada/
También existe la opción de una bandolera con relleno, como tipo alubia, pero nosotros la usamos poco.

A partir dels 14 mesos, MOTXILLA PER EXCURSIONS. Tot just hem començat a provar-la, és una d’aquelles amb ferros i fixacions. És força còmode per passejar però a la llarga és força cansat… perquè el pes de la criatura és el que és!

A partir de los 14 meses, MOCHILA PARA EXCURSIONES. Apenas hemos empezado a probarla, es una de esas con hierros y fijaciones. Es bastante cómodo para pasear pero a la larga es bastante cansado … porque el peso de la criatura es lo que es!

 

Altres opcions:
Seient lateral. El vam provar molt poc però no ens va acabar de convèncer.
Bandolera. Com que teníem el fulard elàstic no vam provar-la.
Pouch. Idem a l’anterior.
Mei tai. És com una motxilla però amb tela, i sense els tancaments. Els lliga com els fulards. Personalment m’hagués agradat fer-me’n un, aquí s’explica com són i com fer-ne: http://mirincondemariposas.blogspot.com.es/2011/06/coser-un-mei-tai.html.

Otras opciones:
Asiento lateral. Lo probamos muy poco pero no nos terminó de convencer.
Bandolera. Como teníamos el fular elástico no fuimos probarla.
Pouch. Idem al anterior.
Mei tai. Es como una mochila pero con tela, y sin los cierres. Los liga como los fulares. Personalmente me hubiera gustado hacerme uno, aquí se explica cómo son y cómo hacer: http://mirincondemariposas.blogspot.com.es/2011/06/coser-un-mei-tai.html

Esperem que amb el que us hem explicat us animeu a provar un portanadons, o diversos, i que ben aviat trobeu el que us va millor! I no dubteu en compartir la vostra experiència, aquí o al Facebook!

Esperamos que con lo que os hemos explicado os animéis a probar un portabebés, o varios, y que pronto encontréis el que os va mejor! Y no dudéis en compartir vuestra experiencia, aquí o en Facebook!

7 comments

 1. Nosaltres també som fans dels portanadons tot i que no hem tingut tanta varietat: fular teixit i motixlla Boba.
  El meu fill que té gairebé 3 anys i pesa prop de 14 quilos encara el porto a la Boba (a l’esquena) alguns ratets. Crec que s’aguanta bastant bé el pes i és molt útil.

  • Gràcies per comentar l’experiència, fentpensantdient! I què tal el fulard teixit? Fins quina edat el vau utilitzar?

   • El fular teixit el vam fer servir en exclusiva fins als 5 mesos aprox. Després vam començar a fer servir també la motixlla davant. A partir de certa edat (7 o 8 mesos) que ens vam començar a posar la motxilla darrere la veritat és que vam abandonar el fular. Però va ser per mandrosos perquè podríem haver après a fer servir el fular a l’esquena i l’haguessim pogut utilitzar fins ara! 🙂

 2. Anna Teixidor

  Moltes gràcies per aquest post! Nosaltres acabem de provar amb una motxilla ergonòmica per un nadó de 9 mesos. Li agrada molt anar-hi, i nosaltres reposem un xic més els braços 😉 Per fer excursions també la podrem utilitzar tant ara com més endavant, oi?

  • Molt bé, Anna, benvinguda al club de les mames motxilleres! Sí, per fer excursions també serveix, tant ara com quan sigui més gran i es cansi. Nosaltres tot just ahir (amb gairebé 16 mesos) vam posar-la a l’esquena, i el pes encara es reparteix millor!

 3. Marta Pujolràs

  Gràcies Anna pels teus consells.
  Doncs ara m’estic pensant de comprar-me la bandolera Tonga, però abans vull provar a veure si m’és còmoda o no. La vull per moments puntuals, com anar a comprar al supermercat o per anar a fer gestions puntuals i no haver d’agafar el cotxet sempre.

 4. Retroenllaç: Samarreta coll alt 2/ Camiseta cuello alto 2 | Petit taller de costura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: